Werkend naar werk:
klaar om weer aan
het werk te gaan?

Dit zijn de voordelen

  • Korte en intensieve gecertificeerde trainingen
  • Oriëntatie op verschillende werkrichtingen
  • Inzicht in kwaliteiten, talenten en persoonlijkheid
  • Opleiding in VCA of HACCP
  • Begeleiding bij het zoeken naar werk

Ja, ik wil meer weten
keyboard_arrow_right

Van uitkering naar werk. Een traject voor werkzoekenden met of zonder werkervaring of diploma, maar met de motivatie om weer aan de slag te gaan. De training is inclusief gecertificeerde WIZ training, oriëntatie op verschillende werkrichtingen en begeleiding bij de zoektocht naar werk.

Werkend naar werk

We leren de werkzoekende met behulp van een korte en intensieve gecertificeerde training (de WIZ training), gespreks- en sollicitatietechnieken toe te passen in gesprekken met werkgevers. De training wordt gegeven door gecertificeerde WIZ trainers van EEGA Expertise.

Na deze intensieve training wordt de werkzoekende klaargestoomd voor werk. Ze ervaren de werkzaamheden in de praktijk en ze leren de werknemersvaardigheden uit de training toe te passen. Dit moet uiteindelijk leiden tot uitstroom in een betaalde baan.

Jouw voordelen

  • Inzicht in kwaliteiten, talenten en persoonlijkheid
  • Korte en intensieve gecertificeerde trainingen
  • Oriëntatie in verschillende werkrichtingen
  • Opleiding in VCA of HACCP
  • Begeleiding tijdens het zoeken naar een baan

Ik ben overtuigd
keyboard_arrow_right

Werkwijze

De deelnemer start met een uitgebreide intake waarmee we de begeleiding en ontwikkelpunten vaststellen. Door een korte, gecertificeerde training (WIZ) leert de deelnemer gespreks- en sollicitatietechnieken toe te passen in gesprek met werkgevers. De training wordt gegeven door gecertificeerde WIZ trainers van EEGA Expertise. Tijdens het tweede deel, de arbeidstraining, ervaart de deelnemer verschillende werkzaamheden en wordt de best passende optie gekozen. De zoektocht naar een passende baan start en de deelnemer is klaar om de arbeidsmarkt op te gaan en aan de slag te gaan bij een werkgever.

Hoe werkt dit traject?

Stap 1:

De deelnemer start met een uitgebreide intake waarmee we de begeleiding en ontwikkelpunten vaststellen.

Stap 2:

Door een korte, gecertificeerde training leert de deelnemer gespreks- en sollicitatietechnieken toe te passen in gesprek met werkgevers.

Stap 3:

Tijdens de arbeidstraining ervaart de deelnemer verschillende werkzaamheden en wordt de best passende optie gekozen.

Stap 4:

De zoektocht naar een passende baan start en de deelnemer is klaar om de arbeidsmarkt op te gaan en aan de slag te gaan bij een werkgever.

Duur van het traject

Het WIZ trainingsprogramma duurt drie weken met daarin zes workshops van een dagdeel. Het online programma ter voorbereiding op de workshops blijft drie maanden onbeperkt toegankelijk, vanaf start van de training.

Na de WIZ training volgt de Arbeidstraining. In een carrousel kan de deelnemer verschillende werkzaamheden ervaren. De carrousel duurt twee dagen, waarna een keuze wordt gemaakt. De werkzoekende wordt in periode van twee maanden drie dagen per week opgeleid en begeleid in de werkzaamheden. Daarna is de deelnemer klaar om aan de slag te gaan bij een werkgever. Afhankelijk van de richting wordt de werkzoekende aanvullend opgeleid in VCA of HACCP.