Werkscan: Ex-gedetineerden naar werk

Ex-gedetineerden verdienen ook een kans op de arbeidsmarkt. De weg daarnaartoe kan nogal lastig zijn. Wij ondersteunen gemeenten en overheidsinstanties met het project ‘Ex-gedetineerden naar werk’. Bijvoorbeeld door een gecertificeerde training in sollicitatie-skills. En coaching in de omgang met het detentieverleden.

Gecertificeerde sollicitatietraining

De focus ligt op duurzaam werk vinden. Maar hoe vindt een ex-gedetineerde een passende baan? Hoe presenteert hij of zij zich? En hoe laat hij of zij het detentieverleden aan bod komen?
Hier zetten we de WIZ-training voor in. Specifiek gericht op deze doelgroep. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten en een online programma. De volgende modulen komen aan bod:
– solliciteren
– voorbereiden
– contact maken
– sollicitatiegesprek
– bedenkingen

Op deze manier heeft de ex-gedetineerde de basisvaardigheden om te solliciteren naar een duurzame baan. Maar dan zijn we er nog niet.

Detentieverleden & zelfverzekerdheid

We gaan ook werken aan het niveau van zelfverzekerdheid. Het detentieverleden kan zorgen voor een laag zelfverzekerdheidsniveau. Het gevolg is dat er niet wordt gesolliciteerd en er dus geen baan gevonden wordt. Met alle gevolgen van dien.
Het is belangrijk om te beseffen dat ex-gedetineerden ook kansen hebben om te slagen op de arbeidsmarkt. En dat het detentieverleden eventueel tijdens een sollicitatiegesprek op een juiste manier en met een gezonde dosis zelfvertrouwen aan bod kan komen.

Dit zijn de voordelen

  • Meer zelfkennis en zelfvertrouwen
  • Solliciatievaardigheden vergroot
  • Coaching naar de arbeidsmarkt
  • Klaar om weer aan het werk te gaan

Ja, ik wil meer weten
keyboard_arrow_right

Werkwijze WIZ-training

De WIZ training bestaat uit zes bijeenkomsten en een online programma. Voorafgaand aan de bijeenkomsten doorloopt de deelnemer het online programma. Het online programma bevat videofragmenten, animaties, vragen, opdrachten en waardevolle downloads. Tijdens de bijeenkomsten worden vragen beantwoord en worden essentiële situaties geoefend.

Hoe werkt de WIZ training?

Stap 1:

Allereerst wordt vastgesteld welke variant van de WIZ training het best passend is. Er zijn 3 programma’s.

Stap 2:

Afhankelijk van de gekozen WIZ training volgt eerst persoonlijk contact met de gecertificeerde WIZ trainer van EEGA Expertise.

Stap 3:

Voorafgaand aan de bijeenkomsten doorloopt de gedetineerde het online programma. Dit bevat video, animaties, vragen en opdrachten.

Stap 4:

De deelnemer is klaar voor de arbeidsmarkt. Het online programma blijft tot drie maanden na de start beschikbaar.

Certificaat en tips na afloop

De gedetineerden ontvangen een persoonlijk certificaat na het succesvol afronden van de training. Na de training kan de gedetineerde het online trainingsprogramma nog gebruiken. Het online trainingsprogramma blijft drie maanden toegankelijk vanaf de start van het programma. Ze kunnen opnieuw vragen maken en tips krijgen.