Werkscan: gezond én
met plezier aan het werk

Gezond en met plezier aan het werk. Dat wil iedereen, en dat is in het belang van zowel werknemer als werkgever. Voor u als werkgever is het van belang om uw werknemers zo gezond mogelijk aan het werk te houden, de arbeidsproductiviteit te verhogen én het ziekteverzuim te verlagen. De Werkscan biedt werknemer en u als werkgever inzicht in de factoren en de kansen en mogelijkheden.

Wat is de Werkscan?

Het biedt inzicht in het werkvermogen van een werknemer, op basis van de Work Ability Index (WAI). Er worden vragen gesteld over het werk, het werkplezier en eventuele carrièrewensen. Ook komt het werkvermogen aan bod, de mate waarin de werknemer zijn huidige werk lichamelijk en geestelijk kan doen.

De vragenlijst kan online worden ingevuld. Daarna volgt een persoonlijk gesprek met onze Werkscan-deskundige. Tijdens dit gesprek wordt bepaald welke acties ondernomen kunnen worden om bijvoorbeeld het werkvermogen te verbeteren. Denk aan het volgen van een opleiding, veranderen van leefstijl of werkomgeving en andere persoonlijke ontwikkelpunten. Het doel in alle gevallen: duurzame inzetbaarheid van de werknemer.

Dit zijn de voordelen

  • Inzicht in factoren gezond werken
  • Toename duurzame inzetbaarheid
  • Preventief voorkomen verzuim
  • Inzicht in werkvermogen
  • Grotere arbeidsproductiviteit
  • Benchmark landelijk gemiddelde

Ja, ik wil meer weten
keyboard_arrow_right

Werkwijze

De werknemer ontvangt van u als werkgever een (schriftelijke) uitnodiging om mee te doen aan onze scan. Onze deskundige kan ook op locatie een presentatie verzorgen, om de scan te introduceren. We bepalen samen welke optie het beste past bij uw bedrijf. Hoe het verder in zijn werking gaat, leest u hieronder.

Hoe werkt de Werkscan?

Stap 1:

Werkscan 1

De werknemer krijgt een uitnodiging (per e-mail) om mee te doen aan de online vragenlijst.

Stap 2:

Werkscan 2

Optioneel: de werknemer kan na de vragenlijst nog een gesprek aangaan met de Werkscan-deskundige.

Stap 3:

Werkscan 3

De Werkscan-deskundige stelt een rapport op, op basis van de vragenlijst en het optionele gesprek.

Stap 4:

Werkscan 4

Wat volgt is een plan van aanpak, met focus op oplossingen. De werknemer kan hier zelf mee aan de slag.

Wetenschappelijke opzet

De Work Ability Index (WAI) is opgenomen in de Werkscan. Deze wetenschappelijke methode is ontwikkeld om het werkvermogen te meten. Door de wetenschappelijke opzet geeft de scan een duidelijk inzicht in waar een werknemer op moet letten om duurzaam inzetbaar te zijn of blijven.