WIZ training: een steuntje in
de rug bij het solliciteren

Deze gecertificeerde sollicitatietraining stoomt werkzoekenden klaar voor de functie ‘Succesvolle Sollicitant’. De focus ligt op duurzaam werk vinden, waarbij de training geschikt is voor verschillende doelgroepen. Er zijn drie WIZ programma’s, afgestemd op verschillende doelgroepen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten en een online programma.

Wat is de WIZ training?

WIZ staat voor werk, inkomen, zelfstandigheid. De gecertificeerde en uitgebreide training is van waarde voor iedereen die op zoek is naar werk. We stomen werkzoekenden klaar om passend werk te vinden en duurzaam aan de slag te kunnen op de arbeidsmarkt.

De training is opgebouwd uit de volgende vijf modulen:

  1. Solliciteren
  2. Voorbereiding
  3. Contact maken
  4. Sollicitatiegesprek
  5. Bedenkingen

De modules worden doorgelopen in (totaal) zes bijeenkomsten. Voorafgaand aan elke bijeenkomst wordt het online programma doorlopen. Het online programma bevat videofragmenten, animaties, vragen, opdrachten en waardevolle downloads. Tijdens de bijeenkomsten worden vragen beantwoord en worden essentiële situaties geoefend.

Dit zijn de voordelen

  • Zelfstandig deelnemen aan de arbeidsmarkt
  • Meer zelfkennis en zelfvertrouwen
  • Sollicitatie- en werknemersvaardigheden vergroot
  • Onder de aandacht van werkgevers
  • Klaar om weer aan het werk te gaan

Ja, ik wil meer weten
keyboard_arrow_right

Werkwijze

De WIZ training bestaat uit zes bijeenkomsten en een online programma. Voorafgaand aan de bijeenkomsten doorloopt de deelnemer het online programma. Het online programma bevat videofragmenten, animaties, vragen, opdrachten en waardevolle downloads. Tijdens de bijeenkomsten worden vragen beantwoord en worden essentiële situaties geoefend.

Hoe werkt de WIZ training?

Stap 1:

Allereerst wordt vastgesteld welke WIZ training het best passend is voor de werkzoekende. Er zijn drie programma’s.

Stap 2:

Afhankelijk van de gekozen WIZ training volgt eerst persoonlijk contact met de gecertificeerde WIZ trainer van EEGA Expertise.

Stap 3:

Voorafgaand aan de bijeenkomsten doorloopt de deelnemer het online programma. Dit bevat video, animaties, vragen en opdrachten.

Stap 4:

De deelnemer is klaar voor de arbeidsmarkt. Het online programma blijft tot drie maanden na de start beschikbaar.

Certificaat en tips na afloop

De deelnemers ontvangen een persoonlijk certificaat na het succesvol afronden van de training. Na de training kan de deelnemer het online trainingsprogramma nog gebruiken. Het online trainingsprogramma blijft drie maanden toegankelijk vanaf de start van het programma. De deelnemer kan opnieuw vragen maken en tips krijgen.